Hulp nodig bij Studiekeuze?

Olga Kuijpers

Studiekeuzecoach

Wie ben ik?

Hallo,

Mijn naam is Olga en ik ben al vele jaren werkzaam in het onderwijs, waar ik veel met jongeren werk. Hier houd ik mij onder andere bezig met studiekeuze en studiebegeleiding. Erg leuk om te doen!

Een aantal jaren geleden ben ik naast mijn baan (bij Fontys Hogescholen) gestart als onafhankelijk studiekeuze coach. Ik merkte dat er een grote behoefte was naar hulp bij studiekeuze. Enerzijds vanuit de jongeren zelf, omdat ze op het voortgezet onderwijs te weinig inzicht en hulp kregen bij hun zoektocht naar een passende vervolgstudie. Anderzijds zag ik ook ouders, rondom mij heen, die hun kind graag wilden helpen maar dat erg moeilijk vonden. Als ouder heb je soms niet genoeg kennis over wat er allemaal mogelijk is en daarbij ben je als ouder niet altijd objectief, of werkt het gewoon niet om met je eigen puber dat gesprek goed aan te gaan. Als moeder van 3 pubers, ken ik dat gevoel ;-).

 

Ik ben een echte verbinder en vind het leuk om mensen te verbinden met anderen (netwerken te leggen), maar ook het helpen bij het verbinding leggen naar "iets dat in hun leven past", maar waar ze zelf niet de juiste weg naartoe kunnen vinden.  Studiekeuze is daar een typisch voorbeeld van.

De juiste persoon op de juiste plek, daar word ik blij van.

 

Je kunt van mij persoonlijke aandacht, objectiviteit en maatwerk verwachten. Ik kan goed luisteren, ben positief ingesteld, open-minded en betrouwbaar. Ik doe mijn best om ervoor te zorgen dat de jongeren die ik begeleid, graag komen, zich thuis voelen, zich veilig voelen om eerlijk te zijn en eerlijk naar zichzelf te kijken en met een voldaan en goed gevoel op een traject terug kunnen kijken. 

 

Door mijn veelzijdige werkervaring (o.a. bij Fontys Hogescholen) en (bij)scholing heb ik in de loop der jaren veel kennis en vaardigheden opgebouwd o.a.;

  • Kennis over het Nederlandse onderwijsstelsel van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs, Mbo, Hbo en Universiteit
  • Kennis over het bedrijfsleven.
  • Kennis en vaardigheden m.b.t. studiekeuzetrajecten en problematieken.
  • Vaardigheden in (coachende) gespreksvoering met scholieren en studenten.
  • Psychologie en gedrag en met name op het gebied van jongeren.

Dit alles komt samen in een studiekeuzetraject en "daarmee kan ik mijn steentje bijdragen en jongeren helpen, zodat zij (en hun ouders) RUST krijgen met betrekking tot studiekeuze".

 

Ik heb ervaring met Mbo, Hbo en Universitaire studiekiezers.

Ik werk graag gestructureerd en efficiënt, to the point en zorg daarbij voor concrete thuis-opdrachten, waardoor de voorbereiding en eigen tijdsinvulling zo goed en effectief mogelijk uitgevoerd kan worden. 

Meer informatie over mijn werkervaring en opleidingen vind je op mijn LinkedIn-profiel.

 

Regio Noord-Limburg en Oost Brabant

De meeste jongeren die ik begeleid komen uit de regio Noord-Limburg / Oost-Brabant. Uiteraard, zijn studiekiezers uit andere regio's ook van harte welkom,  je hebt dan natuurlijk wel te maken met een iets langere reistijd. 

De gesprekken vinden altijd plaats op mijn werkplek / kantoor in Wellerlooi.