Blog 

Op deze blogpagina vind je interessante weetjes, tips, adviezen en verhalen over keuzes maken, studies, studiekeuze, studeren, loopbaankeuzes, jongeren en  alles wat daar mee te maken heeft. 


AD's, wie kent ze niet?

Ik werk in het onderwijs en ben inmiddels wel bekend met al die termen die gebruikt worden om opleidingen in te delen. Ik merk echter dat er genoeg (of eigenlijk zelfs veel) ouders en de jongeren zijn die van bepaalde  termen niet weten wat ze precies betekenen of er zelfs nog nooit van gehoord hebben. ZELFS als ze op het punt staan dat ze een dergelijke opleiding zouden kunnen kiezen.

Lees meer »

Het Kooitje

Om me heen; in het nieuws, op social media, in mijn kennissenkring, in mijn werk, overal komt het voorbij, het lijkt de laatste tijd wel de waan van de dag.

Lees meer »

Het puberende brein en studiekeuze

De jeugd van tegenwoordig houdt van luxe, heeft slechte manieren, heeft minachting voor alle gezag en heeft geen eerbied voor ouderdom. Jongeren praten als ze zouden moeten werken. Ze spreken hun ouders voortdurend tegen, kletsen in gezelschap, ze smakken bij het eten, slaan hun benen over elkaar en tiranniseren hun ouders.'

Lees meer »

Te veel Studiekeuzemogelijkheden?!

Ergens in de leeftijd tussen de 15 en ca. 19 jaar moeten jongeren een studiekeuze maken voor een vervolgstudie, waarmee ze een eerste bewuste en concrete richting geven aan hun werkende leven. Dit levert bij aanzienlijk wat jongeren (en vaak ook bij hun ouders) stress op.

Lees meer »

De LEGO Blog

Een vraag die tijdens loopbaan- of studiekeuze trajecten vaak wordt gesteld is: “Waar speelde je vroeger mee als kind en hoe speelde je?”

Lees meer »

Wil je een seintje wanneer er een nieuwe blog gepubliceerd wordt? Vul dan hier jouw gegevens in en je ontvangt per mail een notificatie.