Hulp nodig bij Studiekeuze?

Blog 

Op deze blogpagina vind je interessante weetjes, tips, adviezen en verhalen over studiekeuze, studeren en alles wat daar mee te maken heeft. 


Het puberende brein en studiekeuze

De jeugd van tegenwoordig houdt van luxe, heeft slechte manieren, heeft minachting voor alle gezag en heeft geen eerbied voor ouderdom. Jongeren praten als ze zouden moeten werken. Ze spreken hun ouders voortdurend tegen, kletsen in gezelschap, ze smakken bij het eten, slaan hun benen over elkaar en tiranniseren hun ouders.'

Lees meer »

Te veel Studiekeuzemogelijkheden?!

Ergens in de leeftijd tussen de 15 en ca. 19 jaar moeten jongeren een studiekeuze maken voor een vervolgstudie, waarmee ze een eerste bewuste en concrete richting geven aan hun werkende leven. Dit levert bij aanzienlijk wat jongeren (en vaak ook bij hun ouders) stress op.

Lees meer »

De LEGO Blog

Een vraag die tijdens loopbaan- of studiekeuze trajecten vaak wordt gesteld is: “Waar speelde je vroeger mee als kind en hoe speelde je?”

Lees meer »

De Open Dagen komen er weer aan

In november hebben bijna alle Mbo, Hbo en Universiteiten open dagen. Hartstikke nuttig om deze te bezoeken. Je krijgt er niet alleen veel informatie over de opleidingen die ze hebben, maar je kunt ook de sfeer proeven. Door naar verschillende open dagen te gaan, kun je een betere vergelijking maken. Waar voel jij je het beste thuis? Erg belangrijk om dat te ervaren, vooral omdat het toch een belangrijke plek in je leven zal zijn, de komende jaren.

Lees meer »

Wil je een seintje wanneer er een nieuwe blog gepubliceerd wordt? Vul dan hier jouw gegevens in en je ontvangt per mail een notificatie.