Laatste Open Dagen van het jaar

Gepubliceerd op 24 november 2023 om 13:21

Het laatste weekend van november en die gezellige decembermaand staat alweer voor de deur.

Om maar even in clichés te spreken... "Waar blijft de tijd"?

 

In scholingsland staat de maand november bekend als de "belangrijkste" open-dagen-maand.

Het voortgezet onderwijs, het Vmbo, het Mbo, het Hbo en de Universiteiten, iedereen heeft wel één of meerdere Open dagen, waarin de jeugd zich kan oriënteren op een vervolgstudie. Vaak samen met ouders op stap naar de steden en opleidingen om de sfeer te gaan proeven en wat meer te weten te komen over interessante opleidingen.

 

Ik heb zelf al heel wat open dagen meegemaakt, leuk om mensen te informeren en ze komen met allerlei verschillende doelen;

  • Je hebt diegenen die nog geen idee hebben, in "het wilde weg" maar eens wat scholen gaan bezoeken in de hoop ergens bij een presentatie uit te komen, die je wel leuk lijk.
  • Je hebt jongeren die wel denken een opleiding gevonden te hebben en die tijdens een open dag de sfeer willen proeven en met mensen van de opleiding te praten en een presentatie bij te wonen.
  • En heel veel hier tussenin.

 

Open dagen zijn vaak in de weekenden in November en dat betekent dat er ook genoeg jongeren zijn die op één dag verschillende scholen in verschillende steden bezoeken, soms een race tegen de klok.

In november zijn vaak de laatste open dagen van het jaar. Wees gerust in januari en maart zijn er ook nog open dagen.

Toch is het fijn om nu langzaamaan wel een idee te hebben van welke vervolgopleiding je volgend jaar wil gaan doen want;

⏰ Inschrijven voor het Mbo moet officieel vóór 1 april.

⏰ Inschrijven voor het Hbo en Universiteit (WO) moet officieel vóór 1 mei.

⏰ Inschrijven voor Numerus Fixus opleidingen MOET vóór 15 januari.

 

Heb je nog steeds geen idee en begin je hier een beetje onrustig van te worden, dan is een studiekeuze traject zeker helpend. Met een Top 3 aan opleidingen die de moeite waard zijn, kun je dan in het nieuwe jaar eventueel toch nog eens GERICHT een Open dag gaan bezoeken, wellicht een meeloopdag gaan doen bij 1 of 2 opleidingen, OF je zelfs lekker vroeg in het nieuwe jaar al inschrijven voor een bewust gekozen opleiding.

 

Lekker rustig toch 😊!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.